Sunday, December 28, 2008

Erkekler neden yemek yapmalı

Yemek yapmayı sevmem, harcanan vakte acırım. Damak zevkine düşkün değilimdir, beslenmek için yerim. Bu işin hapla halledileceği asr-ı saadeti umutla beklerim. Ancak modern zamanlarda yemek yapabilmek hayati öneme haizdir.

Erkeklerin yemek yapması için ilk akla gelebilecek neden kendi kendine yeterli, sağlıklı bir hayat sürdürebilmektir. Omlet-Makarna ikilisi arasına sıkışıp geri kalan zamanlarda pide-kebap söyleyerek ömür geçmez. İlk zorlukları (salça/yağ oranları, soğanın ne kadar sürede "öleceği" vb.) atlattıktan sonra yemek yapmanın aslında sanıldığı kadar zor bir iş olmadığı ve efora değeceği görülür. İnternet çağında tarif konusunda zaten sıkıntı yoktur.

Yemek, temizlik gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılarsanız yaşamınızı paylaşacağınız kişi için kriterleriniz daha insani olacaktır. Artık altınızı pışpışlayacak birini değil, kafa denginizi arayacaksınızdır. Uzun vadede huzurun anahtarı budur.

Eğer evli veya bir bayanla birlikte iseniz yemek yapabiliyor olmanız hemen her gün ekip çalışmasının zevkini çıkarabileceğiniz bir meşgale sağlayacaktır. Erkeğin "ben bütün gün çalışıp para kazanıyorum, onun işi daha hafif" diyerek mutfaktan kaçınması tembellikten ve bencillikten başka birşey değildir. Yemeğin zahmetine değil, ekip ruhuna konsantre olun. Eğer eşinizle birlikte zaman geçirmek size cazip gelmiyorsa o ayrı, o zaman zaten daha ciddi sorunlarınız var demektir.

Her ne kadar yemek işini angarya olarak görsem de yukarıdaki nedenlerden ötürü yemek yaparım, herkese de öneririm. Mütevazi mutfağımızın ürünlerini Yemeklerimiz bloğundan takip edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


mp3: Monty Python - Always Look on the Bright Side of Life

No comments: