Bu kurban bayramında Göksun/Gücük'teydim. Kurbanı ben kestim
Kurban kesiminden sonra köyde akrabaları ziyaret ettik
Kurban işleri bitince ben, Murat, Taner ve Adnan Taner'lerin köydeki evinde toplandık.
Önce odun kırıldı
Soba yakıldıktan sonra kurban etleri ile tava hazırladık
Karnımız doyunca oturduk parasına pokere. Çip yerine kullanmak için 200 tane çay fişi aldık.
Kaybedenler
50 YTL "üten" uzman pokerci
Sabah kalkmak biraz zor oldu
Kahvaltıda bu sefer de artan etlerle sac kavurma yaptık
Evden dışarısının görüntüsü (köyün yaslandığı dağ)
Sunday, January 15, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Abi kan revandan kaçınmamışsın. Neyse ilgimi çeken şu oldu sizde anladığım kadarı ile altta kalan ön ayağı serbest bırakılıyor kurbanın bizde ise üstteki arka ayağı serbest bırakılıyor. Birde siz bir çukur kazmıyosunuz kanı içine aksın diye (yani sen kazmamışsın) bizde ille kazılır sonra hatta o çukura, paçalar, yemeyen sakatatlar falan da konur kapatılır. Neyse fotograftan çıkarılan Gücüksu - Sındırgı kurban kesim pratiklerindeki farklar. :)
Simdiye dek okudugum en guzel posttu.
Samil hayirdir, biz seni akilli, uslu, efendi bilirdik. Sen kalk kuzucugu kes ne ish?
saka tabii ki...
Hayirli bayramlar diyelim
Harika goruntuler, memleketin hertarafinda boyle manzaralar gormek mumkun, onemli olan bunu yasayacak kadar sansli olmak, sizler sanslisiniz.
Dr. ASLAN
Post a Comment