Sunday, January 15, 2006

Kurban bayramı

Bu kurban bayramında Göksun/Gücük'teydim. Kurbanı ben kestim


Kurban kesiminden sonra köyde akrabaları ziyaret ettik


Kurban işleri bitince ben, Murat, Taner ve Adnan Taner'lerin köydeki evinde toplandık.


Önce odun kırıldı


Soba yakıldıktan sonra kurban etleri ile tava hazırladık




Karnımız doyunca oturduk parasına pokere. Çip yerine kullanmak için 200 tane çay fişi aldık.


Kaybedenler


50 YTL "üten" uzman pokerci


Sabah kalkmak biraz zor oldu


Kahvaltıda bu sefer de artan etlerle sac kavurma yaptık


Evden dışarısının görüntüsü (köyün yaslandığı dağ)

4 comments:

Umut DURAK said...

Abi kan revandan kaçınmamışsın. Neyse ilgimi çeken şu oldu sizde anladığım kadarı ile altta kalan ön ayağı serbest bırakılıyor kurbanın bizde ise üstteki arka ayağı serbest bırakılıyor. Birde siz bir çukur kazmıyosunuz kanı içine aksın diye (yani sen kazmamışsın) bizde ille kazılır sonra hatta o çukura, paçalar, yemeyen sakatatlar falan da konur kapatılır. Neyse fotograftan çıkarılan Gücüksu - Sındırgı kurban kesim pratiklerindeki farklar. :)

Nart Bedin Atalay said...

Simdiye dek okudugum en guzel posttu.

Hakan Filiz said...

Samil hayirdir, biz seni akilli, uslu, efendi bilirdik. Sen kalk kuzucugu kes ne ish?

saka tabii ki...

Hayirli bayramlar diyelim

Anonymous said...

Harika goruntuler, memleketin hertarafinda boyle manzaralar gormek mumkun, onemli olan bunu yasayacak kadar sansli olmak, sizler sanslisiniz.

Dr. ASLAN