Friday, September 05, 2008

"Gelen aramalar aktarması etkin" mesajının iptali

Yaklaşık bir yıldır cep telefonumla birini aradığımda aradığım kişi isminin görünmesinden yarım saniye sonra ekranda "gelen aramalar aktarması etkin" diye fuzuli bir mesaj beliriyordu. Bu da Turkcell'in kendi kendine halt yemesinden kaynaklanıyordu. Böyle bir servis veriyorsan bile her aramada niye gözüme sokuyorsun?! Arada "bi saniye kimi arıyordum ben" diye kafam karışıp telefon ekranına baktığımda aradığım kişinin adı yerine bu gerizekalı mesajı görüyordum.


Bugün mesajı artık görmemeye karar verip internete baktım biraz. Tabi genellikle olduğu gibi doğru dürüst Türkçe içerik yoktu. Turkcell'in web sayfasından bulmaya çalıştım, beceremedim. En sonunda "naalet olsun" deyip Turkcell'in telefonunu aradım. Ellibin tane menu, seksenbin tane reklam dinledikten sonra benim istediğim seçeneğin olmadığına kanaat getirip rastgele seçenekleri zorladım. Nihayet karşıma bir müşteri temsilcisi çıktı, o da cahil çıktı, bir Turkcell teknik servisine gitmemi önerdi.

"Allah razı olsun" deyip tekrar Turkcell websayfasına yöneldim, gözüme KimAramış servisi takıldı. "Sık sorulanlar" sekmesine basınca bu servisten kurtulmak için KIMARAMIS IPTAL yazıp 7515 ’e mesaj göndermemin yeterli olduğunu gördüm. Denedim, hakkaten telefonuma huzur geri geldi.

1 comment:

Anonymous said...

Bir gazete haberi:
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=999175&Date=05.10.2008&b=Cepte aktif arama tuzagi ve kurtulus yolu