Büyük karpuzları yarımay şeklinde dilimlere ayırarak kesmek biraz zordur. Dün pazardan aldığımız karpuzu önce ikiye ayırmak geldi içimden:
Bir müddet karpuz bana, ben karpuza baktım. Sonra dedim ki "dairesel olarak kessem ne olur?" ve başladım kesmeye:
Kestiğim dilim tabağa cuk oturdu:
Sonra karpuzun önce dış kabukla bağlantısını kestim, akabinde de küpler haline getirdim:
Bu yöntem bana yarımay yönteminden daha kolay geldi.
Sunday, August 15, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Bu yontem kanimca en az karpuz suyu akitan yontem olarak anilacak.
Bu arada bu sene soyle bal gibi bir karpuz yedim diyemem.
Ayrica karpuzlardaki cekirdek miktari gecen zamanlardakine gore daha az gibi.
Pazarcı bu aralar karpuzun az olduğunu söyleyip resimde görülen karpuzu kazık fiyata sattı bize. Ama tadı iyi idi neyse ki.
Benim kolay bulduğum yöntem şu şekil:
Karpuzu büyük bir bıçak ile önce 4'e bölüyorum (yarım ay). Sonrasında yarım ayları ekmek dilimler gibi dilimliyorum.
Buralara ulaşan karpuzlar Diyarbakır yarmaları şeklinde olmadığından bu şekil oluşan üçgenleri direk boğmak kolay oluyor.
Afiyetle...
Post a Comment