Thursday, August 16, 2007

Human Computation

Human beings are better than computers in solving some problems. If you could turn those problems into games and put on the web, people could play the game which in turn would provide solutions! ESP game is such a game. You can watch the human computation video to learn more. Very interesting indeed.

3 comments:

Nart Bedin Atalay said...

Güzel bir fikirmiş. Mechanical Turk http://www.mturk.com/mturk/welcome ile Amazon'un insanlara parayla yaptırmaya çalıştığı şeyleri bu arkadaş bedava yaptırtmanın yolunu bulmuş.

Bir insan işlemcisi gerektiren her problem eğlenceli bir oyuna çevrilemez gibi geldi bana.

Böyle bir sonuca ulaşmam da benim hiç bir zaman benzer bir şekilde para kazanamayacağımın ispatı olsa gerek.

Para kazanmak için eksiksiz değil pratik olmak gerekli. Lakin benim pratik olmaya hiç mi hiç niyetim yok.

Anonymous said...

Nardım,

Sana para kazandırmak için bir oyun yazsak; sen de kendine para kazandıracak bu oyunu internet üzerinden oynayarak para kazansan, nasıl olur? O zaman hakkaten enteresan ve limitleri zorlayan anlamsızlıkta bir iş yapmış olurduk. Böyle bir şey yapmayacağımıza göre, insanların oynarken sana para kazandıracak bir oyun yazmasını sağlayacak bir oyun yazsak; bu oyunu internet üzerinden oynayan elemanlar da oynarken seni oynatacak oyunun programını yazmış olsalar? Ya da...
Neyse.
<-)

Nesij

-----------------------------
Not: Bu mesaj insanlara oyun oynatmadan, elle ve yalnızca bir kişi tarafından, gayet amele bir biçimde yazılmıştır.

Nart Bedin Atalay said...

Buyuk dadli camiasina,
son gunlerde Amerika Birlesik Devletleri'nde yuvalanmis bir mahserin dadlisi, Nartdadlisinin oynatilabilecegi fikrine kapilmistir.

Bu kirli fikri yaymak icin kutsal internetimize ve bilgisayar programlarimiza saldirmakta hic cekinde gormemistir.

Bu sitede yapilan bir yorumda aynen
"... bu oyunu internet üzerinden oynayan elemanlar da oynarken "seni oynatacak oyunun" programını yazmış olsalar?" denilmekte; adeta Nardadlisinin sarsilmaz karakterine, hicbir vesile altinda, hic bir ekipte ve hicbir dugunde oynamama ilkesine saldirilmaktadir.

Internet uzerinden olsun olmasin, hic bir guc Nardadlisini oynatmaz.

Kirli emelere sahip ayni guclerin gecmisteki bir dadli dugununde Nardadlisini kas ve goz hareketleriye wuiq oyununa davet ettigi hala akillardadir.

Geyik muhabbeti cikartarak dadli camiasinin sessizlik ve huzurunu bozmayi amaclayan bu faaliyetlere dadlilar gereken cevabi verecektir.