Monday, July 28, 2008

Türk Hava Yolları

Geçen haftaki yurtdışı gezimizde Türk Hava Yollarını kullandık (Gezinin ayrıntıları bilahare). Uçak yolculuğu ile ilgili tespitler:

* Ankara - İstanbul arası uçaklardaki koltuk arası İstanbul - Paris arasından daha geniş

* Yemek kalitesi çok iyi, tebrik ederim.

* Uçak personeli iyi

* Rötar olmadı.

THY ile ilgili genel hususlar:

* Web sayfası eskisine göre daha iyi. Online chek-in yapıp biniş kartını yazıcıdan bastırırsanız bağaja verecek eşyanız da yoksa hiçbir yere uğramadan (pasaport kontrolü hariç) direk uçağa binebilirsiniz. Kafadan 45 dakika kazanırsınız.

* Elektronik bilet satın aldıktan sonra iptal etmek isterseniz %30'a yakın ceza ödersiniz (çok canım yandı, çook).

* Maraş'a Salı, Çarşamba ve Pazar uçuş var! Desenize Maraş artık Paris ile yarışıyor :P

* Web sayfası eleştirileri:
** Ödeme kısmında sadece en düşük fiyatın görünmesi gerekirken diğer fiyat seçenekleri de çıkıyor (Uçuşu ekonomi sınıfı seçseniz de). Geri ve devam butonlarının üzerindeki yazının rengi olmamış:


** Sondaki ekranda "O" kısaltmasının ne olduğu yazmıyor:


** Elektronik bileti bir ofiste bastırırsanız (fatura olarak lazımsa... değilse gereksiz) aşağıdaki gibi bir döküm çıkıyor. Yolcu için önemli bilgiler ortalarda yer alıyor. Bence biletteki bilgi sırası şu olmalı: İsim, uçuş tarih ve saati, nereden nereye uçulduğu, uçuş no, elektronik bilet no. Resimde ilk başta yer alan tarih biletin basıldığı tarih! Bu bilgi kimi ilgilendiriyor ayrıca uçuş tarihi ile karıştırmak mümkün:


Velhasıl, uçağa binene kadarki bölümde düzeltilebilecek şeyler var, uçağa bindikten sonraki kısma lafım olmaz. Koltuk arası mesafeye dil uzatamam, ekonomi sınıfı heryerde öyle.

mp3: Edvard Grieg - Morning Mood

1 comment:

Nesij said...

Siz eşyaları "bağaja" mı veriyorsunuz? Ben hep "bagaja" veriyorum, hiç sorun olmuyor.
:-P