Thursday, April 21, 2011

SABİM

SABİM web sayfasından:
SABİM Türkiye’ye, haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz bir şekilde hizmet vermektedir. Vatandaşlarımıza düşen “184 ALO SABİM” hattımızdan aramak, ya 0 312 430 18 49 numaralı faksımızdan ulaşmak, ya da şahsen Bakanlık Merkez Binasında bulunan SABİM’e şahsen başvurmaktır.

Bu yollarla bize ulaşan vatandaşlarımız:
— Sağlık sisteminin işleyişine yönelik her türlü konuda bilgi alabilirler.
— Sağlık sistemine yönelik talep, eleştiri ve önerilerde bulunabilirler.
— Sağlık hizmetlerinden yararlanırken, sistemin herhangi bir aşamasında yaşadıkları sorunlarını iletebilirler.
Bu hizmeti ve etkili olduğunu bir asistan doktorun yazısından öğrendim:
...siz bir hasta olarak SABİM’i arayıp falanca doktor bana gerekli ilgiyi göstermedi, 10 dakikadır sıra ilerlemiyor, doktor odayı terketti dediğiniz anda sağlık bakanlığı yarım saat içerisinde hastaneye döner ve falancayı bulur ve sorar.
Geçenlerde doktorlar grev yapmıştı, bu vesile ile bir iki kelam etmek isterim. Doktorların çalışma koşullarının kolay olmadığının, doktor olana kadar uzun süre okuduklarının farkındayım. Ama çok daha farkında olduğum şey vatandaşın hastanelerde eziyet çektiğidir. Doktorların empatik davrandığı pek görülmez, görülünce şaşırılır. Çoğunluk için doktor soğuk ve kibirli biridir, ondan korkulur. Her an sizi azarlama hakkına sahiptir. İyi davranması bir lütuftur.

İçinde bulunulan sıkıntıları gidermek için basit adımları dahi atmadığınız sürece sevgili doktor kardeşlerim, ihtiyacınız olduğunda aradığınız sempatiyi bizlerden bulamazsınız.

Müzik: Ezginin Günlüğü - Ebruli

Film:
* Sunshine (2007)
* The Source Code

1 comment:

Rahmi Lale said...

Asistan doktorun yazisina yapilan yorumlara kesin bakila, halkim birbirini yiyor :P