Tuesday, January 15, 2008

İngilizce notları

Kent English’te toplam 15 seviye var:

* Elementary (1, 2, 3)
* Pre-Intermediate (1, 2, 3)
* Intermediate (1, 2, 3)
* Upper-Intermediate (1, 2, 3)
* Advanced (1, 2, 3)

Hızlandırılmış kurda haftada üç gün, günde dört saat ders işleniyor ve her ay bir seviye geçiliyor.
Öncelikle gramer öğreniliyor, daha sonra kelime ve deyim (look after, look at, look forward vb.) dağarcığı genişletiliyor. Yazıları okurken birşeyin deyim olduğunu anlamak zor. Deyim olduğunu fark edince ona göre sözlükte arama yapmak mümkün.

Zaman zaman "herşeyi unuttum, öğrenemiiciiim!" paniği yaşanabiliyor. Tavsiyeler: Alıştırma kitabı edinin, kitap okuyun, öğretmeni yönlendirin, alıştırma yapmasını sağlayın, geyiğe sarmasını engelleyin.

Sınıfın durumu çok önemli. Eğer sınıfın en iyilerindenseniz kur atlamanız faydalı olur. Öğretmen sınıfın ortalamasına göre ders işleyeceğinden istediğiniz hızda ilerleyemezsiniz. Sonuçta 15 kurlu bir sistemde bir kur atlamak muazzam sıkıntılar doğurmaz, bir miktar ek çalışma ile adapte olunabilir.

Gelişmeleri not edin (blog). Böylece hem ne kadar ilerlediğinizi, nerelerde zorlandığınızı görür, hem de ingilizce öğreneceklerin başvurabileceği pratik bir kaynak hazırlamış olursunuz.

Elementary 3 sonrasında simple English wikipedia’da Einstein yazısını okuyup anlayabiliyor. İngilizce-ingilizce sözlüğe geçiliyor.

İngilizce kursunu bırakmadan önce mutlaka KPDS gibi geçerliliği olan bir sınavla durumunuzu belirleyin. KPDS sonucunu ömrünüz boyunca CV’nize yazabilirsiniz.

No comments: