Thursday, July 03, 2008

Yalnızlar Rıhtımı

Geçenlerde bacanağımla konuşurken geleceğe dair ümidim olduğundan söz etmiştim. İnancımı besleyen ana unsur internet sayesinde eskiden barbar sürüsünün ezici ağırlığı altında inleyen insanların birbirlerini bulabilmeleri, "yalnız değilim" diyebilmeleri ve birbirlerinden beslenebilmeleridir. Tabi aynı mekanizma gerizekalıların emrine de amade ama uzun dönemde aklın galip geleceğine inanıyorum. Çünkü gerizekalılar zaten hep çoktular. Düşünmeyi bilen insanlar da internet sayesinde kritik kütle oluşturabilecek hale geldiler. (Kritik kütle: Nükleer zincirleme reaksiyonun başlaması için gerekli en az madde miktarı)

Benim bu blogda "başım belaya girebilir" diye dillendiremediğim pek çok konu Memleket Manzaraları - İzlenimler bloğunda özenli ve mizahi dille yazılmış. Sayfadaki Most Viewed kısmından başlayın derim. Okunsun, okutulsun...

1 comment:

Rahmi Lale said...

Sikayet baslikli yazi bir hayli hosuma gitti, hele de sonu:
"Bu arada sitenin reytingini arttırmak için bir isim revizyonu da düşünebilirim, benim adımla bir sure bile var “Feth Suresi”. Ama dursun, yarın iki profesör dava açar başımıza iş çıkar. Benim sitem çağdaş bir yer, hatta önümüzdeki ay kuruluş yıldönümünü Anıtkabirde kutlayalım diyorum.

Gitmişken İneternet Üst Kurulu hakkında bir de şikayet dilekçesi bırakırız."