Monday, January 07, 2008

How the world operates & Books to read

Aaron Swartz, The Book That Changed My Life:

"One terrifying side effect of learning the world isn't the way you think is that it leaves you all alone. And when you try to describe your new worldview to people, it either comes out sounding unsurprising ("yeah, sure, everyone knows the media's got problems") or like pure lunacy and people slowly back away."

Checkout Aaron's 2006 and 2007 book recommendations.

1 comment:

Rahmi Lale said...

Kişinin dünyasının bir kitap ile değişebildiğini görmek sevindirici. Lakin benim (artık) gördüğüm temel sorun aydınlanma değil. Aydınlanma ile sorunlardan haber olunsa da insan karakterinin bir diğer eksikliği, olaylara vukufsuz (ignorant) kalmak. Mevzulardan sadece haberdar olmak yetmiyor, bir eylem planı da gerekli (buradan kasıt gerçeklerden haberdar olunduğunun taraflara gösterilmesi). Eylem olmadığı sürece entellektüel muhabbetin madur olanlara bir faydası yok (eğer mevzu iyiye ve güzele ulaşmak ise).

Görebildiğim kadarı ile Aaron activist eylemler içerisine girmiş, şimdi mevzu bu tür aydınlanmayı sağlayan kişilerin kaçının eylem içerisinde olduğu...

Örneğin geçen izlediğim şu video (http://www.ebaumsworld.com/pages/top-17-page-9) gayet can sıkıcı. Eleman akıllı davranıp adam akıllı soru sormak yerine kışkırtıcı tavrı dolayısı ile sorun yaşıyor. Beni rahatsız eden salondaki onca kişinin elemanın haksız yere tutuklanmasını sadece sessizce izliyor olması.

Aydınlanmayı sağlayalım ve aynı zamanda da eylem içerisinde olalım. Daha da coşup "Güzel günler göreceğiz güneşli günler" diyerek uzayayım.

Muhabbetle,