Wednesday, May 19, 2010

Mutfak Tarımı

Geçen yıl saksıda reyhan yetiştirmiştik. Bu yıl işi büyütüp nisan ayında reyhana ek olarak tere, maydonoz ve domates ektik saksılara. Hergün büyümelerini izlemek eğlenceli. Reyhanların yapraklarından ufak ufak yemeye de başladık. Ağaç dikmek, saksıda sebze derken çiftçilik kariyerinde hızla yol alıyoruz :P

4 comments:

Rahmi Lale said...

Mutfak ciftliginiz kutlu ve mutlu olsun, yesiliniz eksik olmasin.

Not: Tomatesleri birbirlerine yakin buldum. Bizdeki tohum bilgilerine gore her bir bitki arasinda en az 50 cm mesafe gerekiyor. Sizin pakette de mesafeye iliskin bir ibare var mi?

ayşe çetin said...

bence,
1- çeşidin cherry domates olması
2- mutfak çiftliği sahiplerinin, bitkilerinin her türlü ihtiyaçlarını(besin elementleri, su, ışık ve sevgi) karşılayabilecek olmaları,
3- fideler büyüyünce, onlara destek olabilecek (boyuna uzamaları için) herek veya ipe bağlama gibi bir işlem yapabilecek olmaları sebebiyle,
fide araları yeterlidir.

sonuçta amaç, birim alandan en yüksek verimi alabilmek değil mi?

Samil Korkmaz said...

Domatesler biraz yakın. Nedeni deneysel çalışmamız. Belki hepsi büyümez dedik. Bi de böyle bol yeşillik güzel. Varsın mahsül kısıtlı olsun.

Denizhan said...

Aklımda olan şeyi gerçekleştirmişsiniz hocam.Muammer Dede Dayının balkonunda çok güzel kokan büyükçe reyhan vardı.Oradan merak saldım.NPK (azot,fosfor,potasyum) gübre olarak çiçek çoşturanlar var büyük marketlerde,onlardan kullanabilirsiniz.