Sunday, October 01, 2006

The wealth of generations - Capitalism and the belief in the future

A very interesting article answering many questions that come up when discussing capitalism and socialism. Refreshing...

JohanNorberg.Net: "if people reap the rewards of their labour, they will use and implement this, to change our world for the better. And in a world where billions are free to create, the chances of a better world are greater than ever. And therefore, we should believe in the future. Not naively, not like determinists thinking that nothing can go wrong. We know that conflicts, terrorism, disease and natural disasters can and will cause enormous damage. But as a recognition that mankind is smart, and that a free flow of information and of markets make us even smarter."

2 comments:

Anonymous said...

Dünyanın her geçen gün daha da iyiye gittiğini işaret etmek için niye bu kadar uzun bir yazıya gerek var diye merak etmeden duramadım. Beğendiğim tarafı bardağın yarısının boş değil de dolu olduğunu görmenin örneklenmesi oldu.

Kapitalizm – Sosyalizm karşılaştırmasına gelince; elbette ki biri diğerinin ne kadar yaramaz olduğunu göstermek için olumsuz taraflarına bakacak. Bunun böyle olmamasını düşünmek bana göre Narımın deyimi ile semantik değil. Ancak eleman bu sorunda boğuştuğundan bana göre samimiyetini kaybediyor. Senin daha önce post ettiğin başka bir yazıya istinaden: (http://web.mit.edu/krugman/www/smokey.html)

Sorunu yargısız olarak tartmak için sanım Krugman kurgusu lazım: Üçüncü dünya ülkesindeki gelişme sorununu politik söylemden bağımsız olarak dile getirmek gayet kolay ve bu sorun daha da çarpıcı kılıyor. Yoksa her şeye güllük gülistanlık olarak bakmak bir o kadar kolay olsa da gerçekçi değil.

Bu arada var olan zaman bu yazıyı okumaya gittiğinden, benim gazete haberi olayı yarına kaldı.

Samil Korkmaz said...

Eleman olayları haddinden fazla basitleştirmiş. Benim hoşuma giden cevaplardan ziyade soruların toplu halde bir yazıda bulunması.