Monday, May 04, 2009

Beypazarı gezisi

1 Mayıs'ta Beypazarı'ndaydık. Beypazarı'na gidiş 1.5 saat sürüyor. Yol: İstanbul yolu - Eryaman tarafına sap - Ayaş'a doğru D140'ı takip et - D140 üzerinde devam et, sonunda Beyapazarı'na ulaşırsın - İnözü vadisine gitmek için Beypazarı'ndaki ikinci lambalardan Kıbrısçık/Karaşar yönüne dön.

Önce İnözü vadisindeki Dostlar tesislerinde öğle yemeği olarak güveçte etli pilav yedik, akabinde semaverden çay keyfi yaptık. Çayı bardakta sipariş etmek de mümkün ama serviste ve çayda iş yok, semaveri tercih edin (çayın demlenmesini beklemeyi göze alarak). Güveçin pişmesi 6 saat kadar sürdüğünden güveç fırınını bir gün önceden arayıp sipariş vermek lazım. Telefonu Fatih'te var. Güveç dahil tüm malzeme (pilav, et vs.) fırın tarafından sağlanıyor. Güveçin bedeli adam başı 5 TL...

Yeme içme faslından sonra biraz yürüyüş yaptık. Sakin bir güzergah bulduk, temiz havanın tadını çıkardık. Güzergahın başlangıcındaki Doğanbey dinlenme tesisleri ilgimizi çekti. Birkaç aya açılacakmış. Tesisin sahibi müteahhit Şefik Doğan ile poz verdik. Tesis açılınca bir indirim yapılır zahar (!)





Güncelleme (9 Temmuz 2011): Doğanbey tesisleri faaliyete geçmiş. Tlf: 0312 763 0 500

Beypazarı Karagöl'de kamp için tesis var. Ankara'ya mesafe: 2 saat. Tesis sahibi: Refik Çelik. Tlf: 0505 932 6074
Evlerin gecelik fiyat: 100 TL
Çadır kurmak için çadır başına 20 TL

1 comment:

Nesij said...

Bahar geldi, datlılar gendilerini dağlara vurdu herhal. Semaver çayının yanında Beypazarı kurusu yemediyseniz ne anladım ben o geziden!
:-)